19:00

Rinns AIK

Referat: Sunnemo IF - Rinns AIK

Sunnemo IF - Rinns AIK 1-4 (1-3)

Vårsäsongen avslutades med en viktig seger som innebar serieledning för oss under sommaruppehållet!

Vi fick en drömstart ikväll, redan i den 1:a minuten hittar Robin Jansson Andreas Hedström som lurar sig förbi två hemmaspelare och med en gammal hederlig tåpaj ribba in 0-1!

0-2 kom efter en hörna, bollen hamnade hos Jonas Höglund som gick på avslut, efter nån touch hamnar den hos Markus Danielsson som styr in bollen i mål i den 6:e minuten! Minuten senare gör vi 0-3, Markus Danielsson slår en högboll på Andreas Hedström, som visar prov på mod och sätter dit huvudet när målvakten kommer utrusande, bollen hamnar vid Andreas som sedan springer in med bollen i mål!

0-3 på 7 minuter så var rädslan att matchen skulle gå hand i hand med Olsäter matchen förra veckan, men killarna fortsatte att hålla vår matchplan och hemmalaget har inget eget spel! Vi orkar hålla fokus fram till den 20-25:e minuten, sedan lägger vi mer fokus på domaren och på hemmalagets mera fysiska (för att inte kalla det något annat) spel och i en av dessa situationer så gör hemmalaget 1-3! Onödigt av oss att släppa in det målet, hemmalaget fick mer att säga till men skapade inga målchanser! Vi började ta tag i matchen igen sista 5 minuterna och går in i halvtidsvillan med en 1-3 ledning!

Pausen gick åt att få killarna fokusera på matchen och gå in och stänga matchen direkt! Vi tvingades till ett byte, Carl som startade trots en förkylning gick ut och Sonny kom in!

Hela andra halvleken är vår, visst dom prickade ribban en gång, men vi brände chanser på chanser! Vi gör tillslut 1-4 målet genom Markus Danielsson som fick bollen av Andreas Ericsson, då hade klockan tickat fram till den 65:e minuten!

En viktig seger som ger oss serieledningen och nu kan vi ta sommar och njuta dom närmaste tre veckorna innan träningarna inför höstsäsongen drar igång!

Plats: Täppevi